ONZE EERSTE WHISKY IS EEN FEIT

Eerste flessen Oerfrysk Whisky woensdag 20 september 2023 uitgereikt.

Op woensdag 20 september werd de Oerfrysk Whisky voor het eerst op de markt gebracht. De eerste flessen zijn uitgereikt aan Burgemeester Gebben van Tietjerksteradiel, Johannes Kramer (momenteel burgemeester van Dokkum), Roelof Douwstra en Friso Douwstra.

Kijk hieronder voor een kleine foto/video reportage.

Met dank aan Demi Hoekstra – RTVNOF voor de foto’s en video

Whisky Festival Noord Nederland

Beste whiskyvrienden en -vriendinnen, liefhebbers en verzamelaars,
Het is al een tijdje geleden sinds we onze allereerste “Oerfrysk”-whisky op de markt brachten. Het was de gouden spijker die we in september 2023 in de tijdbalk hebben geslagen. Maar als jullie denken dat we het kalm aan hebben gedaan…..niet dus!
We hebben veel tijd gestoken in het vinden van verkooppunten en het versturen van talloze flessen whisky. Bovendien zijn de certificaten voor de tweede editie, die rond september 2024 verschijnt, weer in de verkoop.

De reacties die we hebben ontvangen, en nog steeds krijgen, zijn hartverwarmend en dit geeft ons een extra motivatie om de kwaliteit hoog te houden. Ook het stoken van spirit ging gewoon door en werd ditmaal de oer-wintergerst ingezaaid die in augustus dit jaar geoogst gaat worden. Dit jaar is het dan weer de beurt aan de zomergerst die in maart de grond in gaat en in september wordt geoogst.
Op 22 en 23 maart staan we met een stand op het Whisky Festival Noord Nederland in Groningen. Hier kunnen bezoekers natuurlijk onze whisky proeven, maar we hebben ook een primeur: een Peated Single Malt Whisky van ruim drie jaar oud. Deze zal in mei 2024 in een beperkte oplage van slechts 196 flessen op de markt komen. Wat deze whisky extra bijzonder maakt, is dat we zeewier van de Friese Waddenkust hebben gebruikt om de oergerst te roken! LET OP: We bieden jullie de kans om maximaal 2 flessen Peated – “Oerfrysk” per persoon te bestellen. De prijs is €56,- per fles, wij nemen de verzendkosten voor onze rekening – deze aktie geldt  bij bestellingen voor 1 mei!

Doe je mee? Stuur dan een e-mail naar info@oerfrysk met daarin je naam, adres, postcode en woonplaats  en vermeld of je 1 of 2 flessen wilt. De flessen worden op volgorde van binnenkomst geleverd, dus wees er snel bij, op=op!

We hopen op een mooie zomer en kijken ernaar uit om sommigen van jullie binnenkort te ontmoeten op het Whiskyfestival in Groningen.

Met vriendelijke groeten,
Jelle en Pat, de stokers met passie!